sobota 11. října 2008

JAKÉ IQ MÁ SKUTEČNĚ RADOVAN KALUŽA?

Kapitola 1.
Před několika dny byl Mgr. Radovan Kaluža prostřednictvím komentářů na svém webu seznámen s výzvou, aby dokázal svá tvrzení o výši svého IQ. Plné znění této výzvy bylo takové:

"Veřejná výzva Mgr. Radovanu Kalužovi:

Žádáme, abyste prokázal vaše ničím nepodložená tvrzení o výši vašeho IQ. Vyzýváme vás, abyste podstoupil při nejbližším vhodném termínu základní testování IQ, prostřednictvím mezinárodně uznávaného standardizovaného testu, prováděné organizací Mensa České republiky. Zároveň požadujeme, abyste před zahájením testu podal písemný souhlas se zveřejněním výsledků vašeho testu a abyste v maximální míře umožnil seznámení veřejnosti se skutečnou naměřenou hodnotou vašeho IQ a nijak zjištění této informace přímo od organizace Mensa České republiky nebránil.

Pokud tuto výzvu odmítnete, bude to chápáno jako souhlas s tím, že vaše udávaná hodnota IQ je jen ničím nepodložená snůška vašich blábolů a skutečná hodnota vašeho IQ je mnohem nižší, než vámi opakovaně uváděných 160 (Což je stejně všem, tedy kromě vás, naprosto zřejmé).

Veškeré potřebné informace o termínech a místech testování najdete na webových stránkách organizace Mensa Česeké republiky na adrese http://www.mensa.cz/
"

Kapitola 2.
Mgr. Radovan Kaluža odpověděl prostřednictvím funkce "reaguj" na tuto výzvu takto:

"mé vyjádřeni : nemám potřebu někomu IQ dokazovat, je to časově náročné běhat po dalších testech (ano jak jsem studoval pár jsem jich absolvoval) -tudíž myslete si o mém IQ cokoliv, pokud chcet"

Ještě dodal, že pokud chceme, může nám ukázat svůj naskenovaný vysokoškolský diplom s titulem Mgr.

Kapitola 3.
Pomocí funkce "reaguj" byl v komentáři na toto jeho vyjádření informován, že testování IQ provádí Mensa přímo v Ostravě a v nejbližších dnech má k dispozici výběr z minimálně 4 možných termínů, přičemž test samotný trvá 40 minut. Výmluva na časovou náročnost je tedy zcela neopodstatněná. Také byl upozorněn, že dle jeho vlastních slov by k vystudování vysoké školy stačilo IQ "pouze" 111-120, jeho návrh na naskenování vysokoškolského diplomu tak byl v této situaci, kdy jde o prokázání jeho tvrzení o IQ 160, zcela irelevantní. Byl též požádán, aby naskenoval a prezentoval certifikáty z IQ testů, kterých, jak tvrdí, "pár absolvoval".

Kapitola 4.
Výzva, Kalužovo vyjádření i následná reakce na něj byly okamžitě v tichosti vymazány.

Kapitola 5.
Po několika dnech byla výzva v plném znění znovu umístěna v podobě komentáře na Kalužův web. Opět byla vymazána.

Kapitola 6.
Návštěvník s přezdívkou Rupert se Kaluži prostřednitvím komentáře ptá, kde je jeho vyjádření k Výzvě k testu IQ. Kaluža na to odpovídá:

"IQ test hodlat nedělám (sic!), nemám nyní na to čas
testů sem absolvoval několik, oficiální papír na to nemám
rovněž si nebudu měřit svůj obrovský penis, resp. vám dokazovat další blbosti, vždy jak si vzpomenente
tím jsem odpověděl, uvidím li výzvu ještě jednou, pomažu zase vše
výzva = offtopic, netýká se tématu
"

Kapitola 7., závěr:
Mgr. Radovan Kaluža nemůže svá tvrzení o výši svého IQ (údajně 160) nijak doložit a oficiálnímu testu organizace Mensa ČR se bezpředmětnými výmluvami snaží vyhnout. Je tedy zcela jasné, že jeho tvrzení o IQ 160 se NEZAKLÁDÁ NA PRAVDĚ.

 
Kapitola 8., dodatek:
Necelých 20 minut po vložení tohoto (ano, toho celého, co jste právě přečetli) příspěvku do diskuse pod článek "většina lidi má IQ tykve" na webu Radovana Kaluži byl tento vymazán, přesto, že nijak neporušoval podmínky, které pro přidávání komentářů Kaluža stanovil. V 00:10 hodin, 12. 10. 2008 ho tedy vkládám znovu i s tímto dodatkem.

Kapitola 9. dodatek II:
00:21, 12. 10. 2008 - příspěvek byl po vložní opět smazán.

2 komentáře:

Martin Šťastný řekl(a)...

I když je to velice povedené a trefné, tak bys mohl zkusit nespamovat ostatním v komentářích. Stačilo by ten komentář napsat "jako komentář" a ne jako reklamu.

...klidně to smaž.

happymaster23

Unknown řekl(a)...

Přesně tak. Návštěvnost si získáš i pouhým dobrým a trefným komentářem. A působí to vážně líp, než taková vynucená reklama. ;-)

TOPlist